.date-header {text-align:center;} " rel="icon" href="/PATH_TO_ANIMATED_FAVICON/favicon.ico" type="image/x-icon">

28. března 2013

BARONET připravuje..



Delší dobu si postupně zapisuji a stahuji knižní novinky do PC a nyní přišel čas, kdy bych se o ně s vámi chtěla podělit. Postupně tento článek budu aktualizovat :)



Dar vlka - Anne Rice
Datum vydání: 13.2.2013

Mladý reportér nedávno zaměstnaný u Sanfranciského pozorovatele. Starší žena, vítající jej v majestátním rodinném domě. On tam přijel psát článek. Ona chce urychleně prodat onen dům. Náhodné setkání mezi dvěma naprosto odlišnými lidmi. Idylická noc – přerušená tragickou událostí – mladý muž je bezdůvodně napaden, pokousán šelmou, z níž ve tmě spatří pouze obrys. Brutální epizoda děsivým způsobem změní Reubenovi celý život. Mladý muž je lapen v extázi a hrůze, snaží se přijmout, čím se stal, a obává se budoucnosti. Zároveň ho ale vlčí dar nesmírně vzrušuje.

Odolává potěšení a vlčí divokosti a zároveň získá silný smysl pro dobro. Na stopě mu jsou vládní složky, média a vědci (důkazy plynoucí z DNA ohrožují jeho dvojí život). Potkává opravdovou lásku a přemýšlí nad stále se vynořujícími otázkami týkajícími se jeho nové existence: Proč a jak tenhle dar získal? Jaký doopravdy je? Co znamená ona tajemná posedlost dobrem? A jsou tu další takoví jako on – strážci, kteří jako oko v hlavě střeží prastará tajemství a znalosti alchymie? Během hledání cesty, jež by spasila jeho duši, prožíváním situací, ve kterých musí čelit pokušení, a za vzrušujícího putování si začíná uvědomovat, že se stává obojím, člověkem i vlkem.



DECH - Sarah Crossan
VYCHÁZÍ: 04. 04. 2013

Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání. Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom.
Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí – svobodně. Dystopický román mladé irsko-americké autorky plný dobrodružství, při němž se doslova tají dech.





DÍVEJ SE JAK UMÍRÁM - Erica Spindler
Datum vydání: 13.2.2013

Několik let po zničení města New Orleans uragánem Katrina…

Napínavý příběh začíná v areálu u milosrdných sester, kde došlo k vraždě kněze, související s vandalským poničením vitrážových oken. Okna byla čerstvě restaurována, stejně jako další okno s portrétem Marie Magdaleny, sklenářským ateliérem Miry Gallierové, vdovy po muži, který zemřel při řádění Katriny.

Během následujících dní dojde v New Orleansu k několika vraždám, které mají jeden společný bod: všechny se vztahují k osobě Miry Gallierové. Ta navíc nabývá přesvědčení, že její zemřelý muž žije, že se jí ozývá a hodlá se k ní vrátit. Proti této představě bojuje jeho i její někdejší dobrý přítel, který ji – jak nakonec sám přizná – dávno miluje a jen kvůli přátelství s jejím manželem tento cit tvrdě potlačil.

V sérii vražd se ocitne v podezření několik osob z okolí Miry Gallierové. Jen skutečný vrah nepřichází vůbec v úvahu až do úplného závěru příběhu.



Poslední noc v Chateau Marmont - Lauren Weisberger
Datum vydání: 20.3.2013


Brooke ráda četla fantastický plátek Last Night, zaměřený na drby o celebritách. Ale jenom do té doby, než se její manželství stalo hlavní zprávou týdne.

K oduševnělému a tajemnému Julianu Alterovi to Brooke přitahovalo od chvíle, kdy ho v jednom temném baru v East Village poprvé slyšela zpívat Hallelujah.

Teď, po pěti letech manželství, Brooke pendluje mezi dvěma zaměstnáními – jako odbornice na výživu v New York University Hospital a jako konzultantka na dívčí škole v Upper East Side, kde se dívky se stravovacími poruchami nekontrolovatelně cpou – aby manželovi pomohla splnit sen o tom, že prorazí v hudebním světě.

Když Julian po letech hraní v Manhattanských klubech a po těžké práci stážisty v různých vydavatelstvích konečně podepíše smlouvu se Sony, začíná to vypadat dobře. I když mu nikdo neslibuje, že se jeho album vůbec někdy dostane do vysílání, Julian stejně tráví v nahrávacím studiu dlouhé hodiny. To všechno se změní poté, kdy je Julian požádán, aby vystoupil v show Tonight s Jayem Lenem – a doslova přes noc je katapultován ke slávě. Téměř denně se naskýtají nové možnosti – nový značkový šatník, šňůra s Maroon 5, dokonce i vystoupení na Grammy.

Nově získaná sláva je napřed zábavná – kdo by nechtěl bydlet v hotelu Chateau Marmont nebo navštívit natáčení jednoho z nejoblíbenějších televizních pořadů? Přesto se ale zdá, že je Brookin sladký manžel – stejný muž, který neumí ovládat teplou vodu ve sprše a který nosí ponožky do postele – čím dál víc nepřítomný, a to i za těch vzácných večerů, kdy jsou doma spolu. Když se zprávy o Brooke a Julianovi dostanou až na stránky bulvárních časopisů, začíná o správnosti svého manželství pochybovat, až je nakonec nucena najít kompromis mezi tím, co si myslí, že chce, a co skutečně potřebuje.



TANEC STÍNŮ - Kalayna Price
VYCHÁZÍ: 10. 04. 2013

Alex Craftová strávila měsíc léčbou zranění utržených v boji s čarodějem.
Nyní je připravená opět povoláváním stínů mrtvých pomoci při řešení vražd. Její milostný život se vinou dvou mužů proměnil v jeden velký zmatek. Agent FÚV Falin Andrews zmizel a Death, sám Smrt, se jí vyznal ze svých citů. Alex se proto jen těší do práce. Ovšem její nový případ se ukáže být větší výzvou, než sama čekala. Policie Alex najme, aby pomohla s vyšetřováním v přírodní rezervaci jižně od města Nekros. Podivné je, že se nenašla těla, jen jejich části. Někde na svobodě se pravděpodobně na svou další oběť chystá sériový vrah a Alex z kusů těl stín nepovolá. Musí se spolehnout na cizí magii, aby přišla na to, jak případ vyřešit. Když se však vrhne do vyšetřování, má v patách stvoření zrozené z nejtemnější magie. Někdo velmi mocný si přeje, aby se případ uzavřel - její smrtí.
Kdo říká, že mrtví už nic nevyzradí, se očividně ještě nesetkal s Alex Craftovou.



NEDOSTIŽNÝ PŘÍZRAK - Kresley Cole
Duben

Sourozenci Wrothovi potřebují zabránit bratrovi Conradovi v tom, aby svým trápením ubližoval jiným. Nakonec ho uvězní v opuštěném domě. Upír Conrad záhy zjistí, že v něm není sám. Domem se prohání překrásná tajuplná žena, kterou nevidí nikdo jiný než on, a dohání ho k šílenství, jemuž chtěl v opuštěném domě uniknout. Tou tajuplnou bytostí je slavná tanečnice Néomi Laressová. Na konci dvacátých let dvacátého století ji zavraždil snoubenec a té noci se stala přízrakem. Osud ji obdařil nadpozemskými schopnostmi a nikdo živý ji nemůže spatřit. V podobě ducha bloudí po svém domě a nemilosrdně odhání každého, koho si ve svém domově nepřeje. Jednoho dne se tu setká s nelítostným nesmrtelníkem, který dokáže být ještě krutější než ona. Jenže i ona má silné zbraně. Začne ho trýznit vášní, sužuje ho nenaplněnou touhou. Postupně se však sama lapí do vlastních pastí… Jen kdyby se jeden druhého mohli dotýkat. Néomi totiž není tělesná, je pouhým přízrakem.



VRAŽEDNÁ MÍLE - Tony Black
KVĚTEN

Další temný případ inspektora Brennana. V polích poblíž Edinburghu se najde tělo mladé dívky. Vše ukazuje na to, že vražda má sexuální motiv, a její bestiální provedení nápadně připomíná podobný čin, k němuž došlo před několika lety. Tehdy tisk pachatele překřtil na Edinburského rozparovače. Snaží se ho někdo jen napodobit, nebo Rozparovač skutečně znovu udeřil? A smíří se detektiv, který ho před lety nedopadl, s tím, že by Brennan na jeho místě mohl uspět? Nejen na tyto otázky odpovídá Tony Black ve svém nejnovějším napínavém příběhu.







DÍVKA Z NOČNÍM MŮR - Kendare Blake
KVĚTEN

Před několika měsíci Anna Korlovová ve svém sklepě otevřela bránu do pekla a zmizela, ale lovec duchů Cas Lowood se přes to nedokáže přenést.

Přátelé Casovi připomínají, že se Anna obětovala, aby on mohl žít – a ne aby chodil po světě napůl mrtvý. Cas ví, že mají pravdu, ale v jeho očích se žádná živá dívka, kterou může potkat, nevyrovná mrtvé dívce, do níž se zamiloval.

Vidí teď Annu všude – někdy v nočních můrách, a někdy dokonce za bílého dne. Něco s ní ale není v pořádku a nejsou to jenom sny. Někdo Annu mučí a pokaždé, když se mu zjeví, je trýzněna novým a ještě krutějším způsobem.

Cas netuší, co se s Annou stalo, když zmizela v pekle, ale ví, že si nezaslouží, co se jí tam děje. Anna mu nejednou zachránila život a je načase jí oplatit laskavost.



MONUMENT 14 - Emmy Laybourne
KVĚTEN

Tvá matka na tebe křičí, že nestihneš autobus. Vidí, jak se blíží ulicí. Nezastavíš se a neobejmeš ji, neřekneš jí, že ji máš rád. Nepoděkuješ jí, že je hodná, laskavá a trpělivá máma. Jistě že ne – jen seběhneš schody a utíkáš na roh ulice. Kdybys ale věděl, že je to naposled, co mámu vidíš, nejspíš by sis přál, aby ses zastavil a všechny ty věci udělal. Možná i za cenu, že by ti autobus ujel. Ale autobus se už blížil, tak jsem se rozběhl. Čtrnáct dětí. Jeden supermarket. A milion věcí, které nabraly špatný směr.
V akcí nabitém debutovém románu Emmy Laybourneové se stal supermarket útočištěm pro čtrnáct dětí - šest středoškoláků (oblíbených i neoblíbených), dva osmáky (z nichž jeden je technický génius) a šest malých dětí. Venku zuří jedna katastrofa za druhou, počínaje monstrózním krupobitím a konče použitím chemických zbraní, které svět – jak ho znají – vedou do záhuby.




ÚDOLÍ SLZ - Kevin O´brien 
ČERVEN

Každý má nějaké své tajemství...
Mladá krásná soudkyně. Těžce pracující číšnice. Pohledná studentka.
Některá mají zůstat nevyslovena…
Každá oběť je jiná… ale jednu hrůznou věc mají společnou…
Ale jiná mohou zabíjet…
Rafinovaný sériový vrah prochází ulicemi Seattlu. Hledá svou další oběť. Vytváří pomník šílenství a sestavuje ho z jednotlivých obětí… kus po kusu… kost po kosti…







POTÁPĚČ - Hakan Ostlundh
ČERVEN

Letošní léto bylo na Gotlandu takřka tropické. Neobvykle vysoké teploty přetrvávaly ještě téměř celé září. Čtyřiadvacetiletá Jenny Lundgrenová probděla už mnoho nocí, ne však kvůli dusivému horku. Mučily ji vzpomínky z dětství. Stále se opakující děsivé sny ji nakonec donutily k dramatickému rozhodnutí. Udá svého vlastního otce. Obviní ho z vraždy.
O týden později se v zatopeném vápencovém lomu na severu Gotlandu potápí dva chlapci. To, co pod vodou uvidí je k smrti vyděsí. Několik metrů pod hladinou se vznáší tělo mrtvého potápěče.
Tyto dvě události stojí na počátku nervy drásající cesty do minulosti. Oživí vzpomínky daleko hrůznější než ty, které Jenny na konci léta nedaly spát.




ZLOMENÁ SRDCE - Emma Garcia
ČERVENEC

Dostat kopačky po třetí od stejného chlápka? Hrůza! Vivien se to ale přihodilo. Projde všemi třemi základními stádii smutku: odmítnutí, alkoholu i příšerného účesu, a začne hledat útěchu na Googlu. Když zjistí, kolik příběhů zklamaných lásek světová síť obsahuje, založí si vlastní stránku pro ty, kdo mají zlomená srdce. Sama se rozhodne bojovat a získat Roba zpátky. Jenže se jí věci poněkud vymknou z ruky a sklidí příšernou ostudu. Spolu se čtenáři si položí otázku: Jakou nejbláznivější věc byste udělali pro lásku? Vivien si nakonec uvědomí, že nejlepšího muže má přímo před nosem – jen ho celou dobu odmítala vidět. Nešťastná láska ještě nikdy nebyla tak zábavná!



2 komentáře:

  1. Dech mám doma a na Dívku z nočních můr se hrozně těším. Ale pravda je, že Baronet se v poslední době hodně zvednul, takže i další knížky stojí za přečtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je teda fakt, Baronet v poslední době vydává dost dobré knihy :) jen tak dál

    OdpovědětVymazat